Especialitats

GeriSoft famílies

La nova App GeriSoft de L’Onada Serveis neix de la plataforma de gestió que porta el mateix nom, i que està en funcionament des de l’any 2002, en la qual es registren a diari totes les atencions i serveis que reben les persones usuàries, tant de les residències, com als centres de dia, així com les que reben serveis d’atenció domiciliària.  Es t...

Atenció centrada en la Persona (ACP)

La metodologia de treball dels centres de L’Onada Serveis es basa en l’Atenció Centrada en la Persona. És una nova perspectiva que valora de forma prioritària a les persones, independentment de la seva edat i el seu estat de salut, centrant-se en la persona i no en la demència.

Pla d'Atenció Individualitzat (PAI)

Pla personalitzat per a cadascun dels usuaris, elaborat de manera interdisciplinar amb la participació del propi usuari i, quan és possible, de la seva família. El PAI constitueix l’element bàsic de les intervencions assistencials a la residència i incorpora una revisió contínua com a element clau per a adequar els objectius assistencials i els programes d’intervenció.

Unitats de convivència

Són espais de caràcter familiar i amb aspecte de domicili particular, on s’aplica la reminiscència en la realització d’activitats amb o per a la família. Amb aquesta pràctica s’aconsegueix una estimulació que manté la persona en constant implicació.

Ulleres de realitat virtual 360º VR

La finalitat d'aquestes ulleres és obtenir respostes motores, emocionals, funcionals i conductuals. Els centres creen espais controlats, rics en experiències sensorials, per potenciar la sensibilitat, incrementar la percepció de l'entorn i afavorir la iniciativa i la diversió.

Dormitoris adaptats

Els nostres centres disposen de dormitoris totalment adaptats, amplis i lluminosos, sense barreres arquitectòniques amb llits articulats per a facilitar la vida a les persones usuàries. 

Tauleta digital

La finalitat és obtenir respostes motores, emocionals, funcionals i conductuals. Els centres creen espais controlats, rics en experiències sensorials, per potenciar la sensibilitat, incrementar la percepció de l'entorn i afavorir la iniciativa i la diversió.

Spa

Els centres disposen de zones de Spa amb equips i circuits aquàtics on les persones usuàries porten a terme sessions d'hidoteràpia i relaxació. 

Personalització de menús - texturitzats

Esmorzar, dinar, berenar i sopar es dissenyen a consciència, garantint tots els nutrients necessaris per a un estil de vida saludable. S'ofereixen diverses opcions de plats. També utilitzem la tècnica del texturitzat on es trituren els sòlids i s'espesseixen els líquids fins que la seva consistència fa que presenti un aspecte homogeni i melós. D'aquesta manera les persones amb problemes d...

Cabines d'hidroteràpia

Es tracta de cabines multisensorials. Són un nou concepte d'estimulació sensorial basat en les sales Snoezelen i els beneficis terapèutics del SPA (Salute Per Aqua). L'objectiu és millorar la qualitat de vida de persones amb mobilitat reduïda i dificultats cognitives, com l'Alzheimer, mitjançant l'estimulació sensorial i la teràpia amb aigua.

Jardins terapèutics - jardins vius

Aquest projecte pren especial rellevància al jardí de la Residència i Centre de dia per a les nostres persones usuàries. Gràcies a la Fundació Plegadis i el seu projecte "Vida als Jardins Vius" s'ubiquen caixes nius als arbres més grans del jardí i menjadores amb l'objectiu de facilitar la vida de la fauna silvestre local, especialment els ocells.

Ajudes tècniques

Són ajudes tècniques tots aquells aparells que serveixen per facilitar el dia a dia de les persones en estat de dependència, ja sigui permanent o puntual.  La incapacitat permanent es correspon amb la situació d’aquelles persones que, a causa de la seva edat o per alguna malaltia, no poden valdre’s per elles mateixes. Les que pateixen una dependència puntual solen patir algun tipus de...

Gimnàs adaptat

Espais adaptats per a prevenir possibles malalties i lesions. Ajuden a mantenir i articular el moviment. Respecte a les activitats físiques, cada dia es realitza una taula on es treballa la mobilitat articular de totes les parts del cos. La gimnàstica per a persones grans és beneficiosa en l'àmbit físic, psicològic i social.

Teràpia amb animals

Dins de la nostra filosofia de proporcionar una atenció integral, L’Onada Serveis implementem una programació regular d'activitats amb animals als nostres centres geriàtrics. Aquests moments especials permeten als residents gaudir de la seva companyia i tots els beneficis que això comporta. Col·laborem amb organitzacions com els amics de Recuérdame Alzheimer, per tal de portar a...

Sala multisensorial Snoezelen

L'objectiu és poder interaccionar amb el medi a través de l'estimulació dels seus sentits i capacitats. Aquesta aula treballa a través dels sentits i les sensacions. Amb aquesta paraula, es fa referència a una intervenció global, destinada a proporcionar a les persones usuaries, estímuls sensorials que els facilitin una sensació de benestar a partir d'estimulació o rela...