Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Com treballem?

L'Onada Serveis disposa d'uns valors que identifiquen la nostra empresa i les nostres accions. Aquests valors són els que transmetem als nostres professionals i als nostres clients, i pretenen ser la nostra més fervent carta de presentació.

 

Els definim en els següents termes:

  • Honestedat i serietat. La serietat en el tracte és un dels trets bàsics de la nostra organització. Tots assumim el compromís de no garantir res que no puguem complir. El respecte a la persona usuària i a la possibilitat de decidir diferencia als nostres equips; la persona usuària té dret a portar una vida tan normal com sigui possible, amb l’oportunitat de viure, aprendre i gaudir del seu temps, sense ser exclosa automàticament amb la intenció de preservar-la dels riscos inherents a la vida quotidiana.

  • Imatge i comunicació. Els professionals de L’Onada tenen molta cura de la seva imatge tant física com de comportament. La comunicació amb els usuaris és fonamental, establint sempre una relació assistencial adulta persona cuidadora –persona atesa, on la persona cuidada aporta els seus valors i la professional aporta els seus coneixements.

  • Treball en equip i bon ambient laboral. És important que hi hagi un bon ambient laboral a la feina, i més encara quan es treballa en equip com a L’Onada, ja que requereix implicació i compromís per part de tots els treballadors, però a la vegada és gratificador i permet aprendre de les experiències dels altres.

  • Dinamisme i innovació. A L’Onada no volem passivitat envers els fets i les persones. Som crítics i innovem utilitzant la creativitat. La innovació ens permet convertir els coneixements en utilitat, amb la finalitat d’aconseguir un major benestar de les persones usuàries que atenem dia a dia.

  • Ànim de servei. Som una organització de servei que vol satisfer les necessitats dels nostres usuaris. Per aquest motiu, la planificació de les atencions es fa des de la persona, no des del sistema; des de les seves capacitats i els seus desitjos, no centrant-nos només en els seus dèficits i debilitats, compartint les decisions amb la persona i/o amb qui decideixi per ella.

                                  

Missió

Des de que vam començar la nostra activitat l’any 1995, a L’Onada Serveis definim la nostra Missió com la satisfacció de les necessitats de la gent gran i de les seves famílies, basant-nos sempre en l’atenció centrada en la persona, els seus drets i les seves llibertats, durant les diferents etapes de la vellesa, potenciant en tot moment les capacitats personals de cada persona usuària i l’ètica del cuidatge, sempre seguint la màxima professionalitat i garantia de qualitat en la prestació de serveis.

 

Si fem una observació més detallada de la nostra Missió, podem constatar que:

  • Les diferents etapes de la vellesa no afecten de la mateixa manera a totes les persones. El respecte a la individualitat és bàsic per a un treball de qualitat, així com per a una correcta promoció i prevenció de la salut.

  • Potenciar en tot moment les capacitats personals de cada usuari implica un tractament acurat i personalitzat del desenvolupament funcional i cognitiu

  • Tots els nostres centres tenen una metodologia de treball basada en l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i el DCM (Dementia Care Mapping) com a eina de valoració i avaluació. Aquest fet reforça la nostra Missió entenent que l’atenció centrada en la persona és una nova perspectiva, que valora de forma prioritària a les persones independentment de la seva edat i el seu estat de salut. Se centra en la persona i no en la demència.

  • Els drets i llibertats de la persona usuària ens porten a desenvolupar plenament la dignitat de la persona des del respecte. Els principis bàsics es basen en respectar el principi d’autonomia (presa autònoma de decisions), el principi de beneficència (procurar el benefici cap a les persones), el principi de no maleficència (no causar dany amb la nostra manera de fer) i el principi de Justícia (des de l’equitat i la igualtat de drets).

  • Per poder treballar d’aquesta manera, els centres de L’Onada elaboren “El projecte assistencial del centre”, on es recull la filosofia assistencial, els valors i com es farà possible el treball integral, respectant el projecte vital de l’usuari, els seus valors i el risc de vida que aquest està disposat a viure.

 

                                      

 

Visió

A finals de 2020 L’Onada Serveis gestionarà més d’una trentena d'equipaments de serveis per a la gent gran, sent admirada per un sistema de gestió integral d’alta tecnologia basat en el model EFQM. Serà un servei de referència per a la població de gent gran de les comarques on estan ubicats cadascun dels nostres centres, sent la seva base de funcionament l’Atenció Centrada en la Persona, el respecte dels drets dels usuaris i les seves llibertats, convertint els equipaments en centres neuràlgics, totalment integrats a la vida de les poblacions d’influència.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més