Atenció Centrada en la Persona (ACP)

L’Atenció Centrada en la Persona (ACP) és una filosofia d'atenció a les persones usuàries que considera els principis de la dignitat i l'autonomia, empoderant a la persona i posant-la al centre de l'activitat assistencial, on les capacitats de les persones ateses són més important que els dèficits, i on els drets d’aquestes persones i l'ètica són la principal guia a seguir.

De forma general, busca enfocar l’atenció i inclou temes com el disseny, l’organització i la prestació de serveis. S’utilitza també per a orientar la praxis professional funcionant com a marc per a desenvolupar aquests aspectes. Així doncs, és a la vegada metodologia per guiar canvis i una eina per fer avaluacions.

Posar la persona al centre suposa canviar formes de treballar i de relacionar-nos amb les persones ateses, ja que sobre elles pivota el poder de decisió. En els casos en que la persona ha perdut la seva autonomia, s’empodera la seva família. A la vegada, cal cercar eines o instruments que ens ajudin a conèixer a la persona i a entendre què és el que li proporciona benestar.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Acceptar