Cinta Pascual i l'alcalde de Les Franqueses del Vallès posen la Primera Pedra de la nova residència de L'Onada Serveis

Aquest matí, Cinta Pascual, Directora General de L'Onada Serveis, l'alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé i un nodrit grup de persones representants de l'Ajuntament de Les Franqueses i d'altres entitats i institucions de la ciutat, han portat a terme la col·locació de la Primera Pedra de la que serà la nova residència de L'Onada Bellavista.

Durant el transcurs d'aquest acte solemne l'alcalde ha destacat la importància que tindrà la futura residència, que també tindrà centre de dia. Però sobretot, la Plataforma de Serveis de L'Onada, que posa al servei de tota la població, la seva cartera de serveis perquè, com diu la directora Cinta Pascual, "totes les persones puguin viure allà on vulguin, sentint-se ben ateses i cuidades".

"Tenim l'hospital de referència aquí a tocar. Per tant, una residència situada a cent metres de l'hospital, és un plus afegit", ha dit l'alcalde. I ha afegit: "En aquest terreny podríem haver fet pisos, però en canvi el dediquem a una residència i centre de dia pera la gent gran perquè realment és una necessitat".

La directora de L'Onada, Cinta Pascual, ha destacat que la Plataforma de Serveis, igual com el futur centre de dia i la residència, neixen per donar suport, ajuda i atencions a les persones que ho necessitin, en aquest cas de Les Franqueses del Vallès i de Granollers, tant amb places públiques com privades, perquè "la dependència no té fronteres i tothom ha d'estar ben cuidat. Aquest és l'objectiu de L'Onada. Nosaltres no volem construir una residència i un centre de dia, sinó que volem construir un projecte comunitari, basant-nos en la Plataforma de Serveis. Significa que la gent, quan envelleix, ha de poder viure a on vulgui, especialment al propi domicili. Quan no hi ha cap suport familiar, aquesta independència es fa molt difícil. Nosaltres construim models on les persones no estan institucionalitzades a la residència sinó que està a casa i, a poc a poc, ens va sol·licitant serveis bàsics, des del menjar fins a diferents tràmits, acompanyament hospitalari, etc. Però quan arriba el punt que necessita un centre de dia o una plaça de residència, el centre que li és familiar és al que finalment pot accedir".

Després de la lectura de l'acta s'ha arriat la Pedra Fonamental de la que serà la nova residència i centre de dia de L'Onada Bellavista, ubicada a Les Franqueses del Vallès.  

 

 

 

15-03-2023

L'ONADA SERVEIS