Comunicat de L’Onada Serveis

El passat diumenge, 14 de febrer, a la tarda, la Comissària de Mossos d’Esquadra d’Amposta, es va posar telefònicament en contacte amb la Direcció General de L’Onada Serveis, per informar de que s’havia interposat una denúncia penal en contra d’un treballador de la residència L’Onada d’Alcanar, i sol·licitant la nostra col·laboració.

Immediatament es van personar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, la directora general de L’Onada Serveis i la Subdirecció del centre d’Alcanar. Se’ns va informar d’uns fets greus d’abús sexual a una persona usuària per part d’un treballador del centre d’Alcanar, i ens van demanar la col·laboració en la instrucció del cas, fet que es va portar a terme.

Donat que el cas es troba sota secret de sumari, no es comentarà cap detall del cas, però sí que, a continuació, es detallen les primeres mesures preses per l’organització:

  • Suport psicològic a les presumptes víctimes, per part de professionals experts en situacions d’alt nivell d'estrès similar.
  • Investigació interna a la recerca de possibles altres víctimes de fets similars portats a terme, presumptament, per la mateixa persona investigada.
  • Comunicat immediat a les famílies de totes les persones usuàries del centre.
  • Comunicat als organismes oficials competents en el sector de la dependència.
  • Inici d’expedient laboral, en fase d’investigació, a la persona investigada presumptament culpable dels fets que se li atorguen.
  • Revisió del procediment intern de prevenció de situacions similars i anàlisi del seu funcionament concretament en aquest cas.
  • Publicació de la nota de premsa al nostre web i a les nostres xarxes socials, adreçada a tots els mitjans de comunicació, i al públic en general.

Des de L’Onada Serveis volem manifestar la nostra voluntat absoluta de col·laboració amb la justícia per l’aclariment dels presumtes fets constitutius de delictes greus, preservant, això sí, la presumpció d'innocència de la persona investigada.

 

 

 

 

Comunicado L'Onada Serveis

El pasado domingo 14 de febrero por la tarde, la Comisaria de Mossos d'Esquadra de Amposta se puso en contacto telefónico con la dirección General de L'Onada Serveis, para informar que se había interpuesto una denuncia penal en contra de un trabajador de la residencia L'Onada de Alcanar para solicitar nuestra colaboración. 

Inmediatamente se personaron en la comisaría de Mossos d'Esquadra la directora general de L'Onada Serveis y la subdirección del centro de Alcanar. Se nos informó de unos graves hechos de abuso sexual a una persona usuaria por parte de un trabajador del centro de Alcanar y nos pidieron la colaboración en la instrucción del caso, cosa que hicimos. 

Dado que el caso se encuentra bajo secreto de sumario, no se comentará ningún detalle del mismo, pero a continuación detallamos las primeras medidas tomadas por parte de la organización:

  • Apoyo psicológico a las presuntas víctimas, por parte de profesionales expertos en situación de alto nivel de estrés similar.
  • Investigación interna para buscar otras posibles víctimas de hechos similares llevados a cabo, presuntamente, por la misma persona investigada.  
  • Comunicado inmediato a las familias de todas las personas usuarias del centro. 
  • Comunicado a los organismos oficiales competentes en el sector de la dependencia. 
  • Inicio de un expediente laboral, en fase de investigación, a la persona investigada presuntamente culpable de los hechos. 
  • Revisión del procedimiento interno de prevención de situaciones similares y análisis de su funcionamiento en este caso concreto. 
  • Publicación de una nota de prensa en nuestra web y redes sociales, para todos los medios de comunicación y el público en general. 

Desde L'Onada Serveis queremos manifestar nuestra voluntad absoluta de colaboración con la justicia para esclarecer los presuntos hechos constitutivos de delitos graves, preservando la presunción de inocencia de la persona investigada. 

15-02-2021

L'ONADA SERVEIS