Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Pla d'igualtat

Compromís amb el Pla d'igualtat d'oportunitats

L'Onada Serveis ha treballat sempre de forma especial per la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, origen o cultura. Per aquest motiu, la Direcció de L’Onada va prendre la decisió d’emprendre un Pla d’Igualtat d’Oportunitats, amb la voluntat de treballar per una igualtat real entre homes i dones, aplicant criteris ètics i de responsabilitat social en la nostra gestió interna i externa.

 

El Pla d’Igualtat de L’Onada es basa en el principi bàsic de que les persones amb les mateixes possibilitats, aptituds i qualificacions puguin desenvolupar les mateixes tasques sense que les seves condicions personals (sexe, raça, edat, religió, etc.) suposi un obstacle.

 

L’Onada Serveis va crear una comissió per elaborar i dur a terme el Pla d’Igualtat, amb la  participació de personal de diferents categories i departaments, amb la finalitat d’enriquir el projecte des de totes les vessants.

Quins són els objectius del nostre Pla d'Igualtat?

  • Promoure una cultura a favor de l'equitat i de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, sensibilitzant a tota la comunitat i fent campanyes de formació i promoció de la figura masculina dins la cura de les persones grans.

  • Millorar la imatge i la comunicació com a Organització, tant interna com externa, utilitzant un llenguatge no sexista.

  • Propiciar la participació dels homes en els nivells de responsabilitat i la seva representació en els òrgans de govern de l'entitat; aquest és un aspecte que treballarem amb molta cura, doncs el nostre sector està altament feminitzat.

  • Incorporar la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals i aconseguir un entorn saludable i segur per tothom.

 

 

Comissió Permanent per a la Igualtat

Formada de forma paritària entre representants dels treballadors i treballadores i representants de l’empresa, la Comissió Permanent per a la Igualtat té les següents funcions:

  • Vetllar per una política per a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a l'empresa i la no discriminació de cap persona per raó de sexe.
  • Vetllar per la correcta execució del Pla d'igualtat en tots els seus eixos.
  • Identificar qualsevol tipus de discriminació laboral per raó de sexe o gènere. - Participar en el disseny i execució d'accions a desenvolupar.
  • Fer el seguiment i l'avaluació de les accions acordades en el Pla d'Igualtat.
  • Informar i assessorar a qualsevol persona que es dirigeixi a la Comissió
  • Convertir-se en l'òrgan receptor de demandes i propostes relacionades amb la igualtat en l'organització.

 

 

La llibertat comença pel respecte.

 

A L'Onada Serveis volem que tant homes com dones puguin gaudir de les mateixes oportunitats, fent de l'aportació i la integració de talents un cúmul de bones pràctiques i gran professionalitat. N'estem convençuts!

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més