Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Millora contínua

Treballem sota els pilars del model EFQM d'Excel·lència, un model de gestió dirigit a aconseguir la millora contínua de l'organització perseguint la satisfacció dels clients, la satisfacció dels empleats i l'impacte en la societat.

 

La implantació d'aquest model per a aconseguir portar a terme la política de qualitat de L'Onada ha partit de diversos conceptes fonamentals, com són la implicació d'adreça, la potenciació de la formació contínua o les aliances claus.

 

Aquest sistema documental va acompanyat d'un programa informàtic de gestió (Gerisoft) que agilitza molt totes les tasques administratives. Aquest programa perme tenir un pla individualitzat de cada persona, agenda de tasques per als professionals, apartat d'incidènies, etc., i una extranet per als familiars dels usuaris, que els facilita l'accés a la informació des del seu propi domicili. 

 

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més