Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Sabies que...?

Un dels articles d’interès més destacats del mes de juliol per part de L’Onada Serveis  ha estat la temàtica de l’Envelliment Actiu focalitzada en la teràpia amb animals. És cert que es tracta d’una activitat que porta molts anys arrelada als centres residencials i que cada vegada es practica amb més freqüència, precisament per això hem volgut ampliar els coneixements relacionats amb aquest tipus de teràpies i valorar els beneficis que proporcionen a les persones a escala cognitiva, física i mental.


Després de conèixer l’opinió, tant dels professionals dels centres residencials, com de les mateixes persones usuàries, la valoració que es determina arran de les activitats i teràpies realitzades amb animals és que aquesta suposa un gran increment del benestar de la persona que la realitza. En l’àmbit cognitiu, la persona treballa i potencia la reminiscència, experimentat sensacions que ja no recordava i portant de nou a la seva ment històries viscudes anteriorment amb els animals.

 

 Físicament, els professionals que veuen i valoren l’activitat, asseguren que les persones usuàries dels centres mostren una gran implicació per moure’s i participar activament en el transcurs de la teràpia, moltes vegades “oblidant els impediments propis físics i deixant-se emportar”.

 

En afegit, cal destacar que, emocionalment, totes les persones que hi practiquen alguna activitat amb animals experimenten sensacions molt agradables, potenciant el sentiment de companyia, la comunicació, el tacte i el contacte.

 

En base això, des de L’Onada Serveis volem seguir potenciant aquest tipus d’activitats que tan bona acollida tenen entre les persones grans. Precisament, en l’últim any hem incorporat i consolidat, a tots els nostres centres, la teràpia psicoestimulativa amb ocells, sobre la qual, val la pena dir, que s’han viscut moments realment bonics per part de totes les persones usuàries.

 
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més