Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Sabies que...?

La senyora Paulina té una historieta molt peculiar a explicar-nos...

 

Paulina Maspons Matamalella, nascuda a Barcelona, el 25 d’agost del 1930, vol compartir la seva història amb nosaltres. Paulina, vídua i amb poques ganes de fer res, vivia a casa del seu fill i la seva jove a l’Ametlla de Mar. La seva família intentava distreure-la, cuidar-la al millor possible i treure-li cada dia mil somriures, tot i que era una tasca molt difícil.


Tant la seva família com ella van patir molt, ja que ells s’esforçaven cada dia a cuidar-la i els hi suposava un gran sacrifici, però tot i això ella no era feliç... La seva família assegura que tot i estar molt pendent d’ella, tenia una cara molt trista i una mirada perduda. “Fèiem treballs manuals, jocs, anàvem a passejar, a caminar per la platja... però no se la veia feliç”, assegura la dona del seu fill.

 

Va establir la primera presa de contacte al SAIAR de l’Ampolla, on feia activitats al centre de dia i s’ho passava molt bé. Malauradament, un dia, es va trencar el fèmur en una caiguda i, arran d’això, la seva família ja no va poder fer-se càrrec d’ella com els hi hagués agradat. Això els va obligar a decidir que potser seria bona opció que anés a L’Onada Tortosa. El canvi va ser brutal, assegura la seva família. Va millorar el seu aspecte, somreia, jugava, participava en tot i es va recuperar de la seva caiguda. La família diu, literalment, que “Era una altra persona, somreia cada dia”.

 

El seu fill i la seva jove, van veure en ella un canvi molt dràstic, doncs la seva cara enlluernava felicitat. Tot i això, es trobava lluny de casa i anar a veure-la, a vegades, era complex.

 

Finalment, quan es va anunciar l’obertura de la Residència L’Onada l’Ametlla de Mar, la seva família no ho va dubtar. Paulina va ser la primera persona usuària de la residència! Ara la seva família només triga 5 minuts a anar a veure-la. Ella està encantada i no es perd una activitat al centre! 

 

Imatge: La senyora Paulina i la dona del seu fill, Laura Gasull, a la Residència L'Onada l'Ametlla de Mar.


Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més